Onze aanbevelingen voor 2023
< Terug naar overzicht
Onze reis aanbevelingen voor 2024

Onze reis aanbevelingen voor 2024

Wordt het een reis naar het prachtige Thailand, Zuid-Afrika of toch Marokko? Er zijn zoveel mooie bestemmingen op de wereld dat een keuze maken soms nog best lastig kan zijn. Ben jij nog op zoek naar wat reisinspiratie voor 2024? Wij helpen je graag een handje! Als medewerkers in de reiswereld hebben we veel kennis en ervaring met mooie reizen in het buitenland. In dit blog delen 8 van onze medewerkers hun ultieme reistip voor 2024.

1. Zuid-Afrika 

Ethan in Zuid-Afrika

De eerste reistip voor 2024 komt van onze verkoopmedewerker Ethan. Hij is net terug uit het prachtige Zuid-Afrika en zegt dat hij het iedereen kan aanbevelen. Hij heeft Zuid-Afrika ervaren als een bestemming waar elk soort reiziger aan zijn trekken komt. Tips heeft hij dan ook in overvloed: “De échte dierenliefhebbers kunnen dagenlang van zonsopgang tot zonsondergang dieren spotten op gamedrives door het prachtige Krugerpark. Houd je van flink erop uit gaan met de benenwagen? Ga vroeg in de ochtend uit de veren om Lion’s Head te beklimmen. Het uitzicht terwijl de zon opkomt over de moederstad, is adembenemend! Houd je van fietsen? Huur een mountainbike in Mlilwane Nationaal Park en fiets tussen de meest bijzondere dieren! Met name fans van de Lion King zullen hier hun ogen uitkijken. Ben je toch iets meer een relaxte reiziger? Ga dan op Premium avontuur van Kaapstad naar Johannesburg.”  

2. Marokko

Sara in Marokko

Ook ons hoofd klantenservice en reisbegeleiding Sara beveelt een land in Afrika aan. Zij heeft onlangs een reis gemaakt door het kleurrijke Marokko en noemt het een compleet andere wereld: “Het eten is lekker, de mensen zijn super vriendelijk en de uitzichten zijn waanzinnig. Daarnaast vind je er leuke, levendige steden en prachtige natuur. Wat wil je nog meer?” Eén van de hoogtepunten van haar reis vond zij het bezoek aan de stad Fez. Fez heeft volgens Sara een prachtige medina waarin je niet anders kan dan verdwalen. Maar dat vond Sara niet erg, omdat de lokale bevolking zo vriendelijk is om je weer de weg te wijzen. Een ander hoogtepunt vond zij het bezoek aan de stad Chefchaouen. Met de prachtige witte en blauwe huizen is het volgens Sara de ideale stad om de mooiste foto’s te maken. Overnachten in de woestijn is ook iets wat je volgens Sara niet kunt overslaan: “Een sterrenhemel als deze heb ik zelden gezien. En sla ook de Dadeskloof niet over, de uitzichten in deze kloof zijn waanzinnig mooi.” 

3. Sri Lanka 

Julia in Sri Lanka

De derde reistip komt van onze customer operations medewerker Julia. Het land dat zij aanbeveelt is Sri Lanka! "Wat een prachtig veelzijdig land. Sri Lanka is heel makkelijk bereisbaar, ook ideaal voor families met kinderen. Een klein land waardoor je weinig reistijd hebt en veel kunt zien." Julia heeft tijdens haar reis naar Sri Lanka veel ervaren: “Prachtige jeepsafari’s, mooie wandelingen en rijke cultuur.” Iets wat je volgens Julia absoluut niet mag overslaan tijdens een reis door Sri Lanka is het maken van een jeepsafari. "Elk nationaal park is anders en heeft weer andere dieren die je kunt tegenkomen, vooral de kuddes olifanten zijn prachtig om te zien." 

4. Australië 

Wendy in Australië

De volgende reistip komt van onze product manager Wendy. Wendy is van mening dat Australië op de lijst van iedere reiziger thuishoort. Struinen door wereldsteden als Sydney en Melbourne, een bezoek brengen aan een van de vele nationale parken, of genieten op de prachtige stranden; het is allemaal mogelijk in dit mooie land. Vooral de natuur vond Wendy indrukwekkend: “Typisch Australisch wildlife als kangoeroes, koala’s en andere diersoorten die je nergens anders ter wereld in het wild tegen kunt komen. En dan nog het Great Barrier Reef aan de oostkust en de eindeloze Outback in het hart van het land met als hoogtepunt Ayers Rock en Kings Canyon. Neem daarbij de zeer relaxte, vriendelijke en geïnteresseerde bevolking en het plaatje is compleet.” Australië ligt natuurlijk niet om de hoek en met een tijdsverschil van 7-9 uur ligt een jetlag op de loer. Tip van Wendy: “Wanneer je na de lange vlucht in Melbourne of Sydney aankomt, start direct actief met een fietsexcursie. In mijn ervaring raak je zo direct bekend met de stad en kom je makkelijker over je jetlag heen.” 

5. Thailand 

Olivier in Thailand

De volgende aanbeveling komt van onze marketingcommunicatie medewerker Olivier. Zijn reis naar Thailand is een van de meest memorabele reizen die hij ooit heeft gemaakt. Van pittoreske bergdorpjes in het noorden tot parelwitte stranden in het zuiden, van tropische regenwouden vol bijzondere dieren tot heilige tempels; je kijkt je ogen uit tijdens een vakantie in Thailand. Zijn reis startte met een bezoek aan het drukke en overweldigende Bangkok. Dit noemt Olivier een van de hoogtepunten van zijn reis: “Hier kun je fantastisch eten en ook is het superleuk om een boottocht te maken over de Chao Praya rivier.” Daarna is Olivier doorgereisd naar verschillende mooie eilanden, waaronder het eiland Ko Chang. Op dit mooie eiland kom je volledig tot rust en ben je omringd door prachtige natuur. Maar ook door het waanzinnig lekkere streetfood en de vriendelijke bevolking denkt Olivier nog altijd met veel plezier terug aan deze reis.

6. IJsland 

Carolien in IJsland

Een rondreis door IJsland zit bomvol avontuur en natuur. Onze product assistent Carolien is ook helemaal verkocht aan het land. Carolien vindt IJsland uniek: “Elk seizoen beleef je de natuur weer op een andere manier. IJsland is tegelijkertijd een groot én klein land. Het is een groot land dat veel diversiteit heeft in wat je kan zien, zoals de fjorden, bergen, watervallen, maar ook steden, geisers en vulkanen. Maar wat het land uniek maakt, is dat de hoogtepunten wel goed te bereiken zijn, waardoor het juist weer klein aanvoelt.” Voor Carolien waren de hoogtepunten een wandeling op een gletsjer, het noorderlicht zien én walvissen spotten. De perfecte manier om even te ontspannen na een avontuurlijke dag is volgens haar een bezoek aan een van de warme zwembaden in Reykjavik. De zwembaden zijn tot laat open, dus perfect om na het overheerlijke diner nog even te ontspannen. 

We hopen je met onze persoonlijke reistips geïnspireerd te hebben. Toch benieuwd naar een andere bestemming? Bekijk dan hier ons volledige reisaanbod. Hulp nodig bij je keuze? Neem gerust contact op met onze reisexperts.


Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste blogs? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via onderstaande knop.

Blijf op de hoogte