< Terug naar overzicht
Spektakel in Peru

Spektakel in Peru

Was het een buitenverblijf voor koningen of een fort? Een geheime verzamelplaats voor cocabladeren misschien? Nog altijd is de Incastad Machu Picchu omgeven door raadselen. Net zoals overigens meer bezienswaardigheden in Peru.

De ligging van Machu Picchu is majestueus: tussen twee steile bergen op 2400 meter hoogte. Het kostte de Inca's enkele dagen om er via steile, rotsige paden te komen. Deze Incatrail is er nog steeds. Hoewel toeristisch, is deze tocht langs Andestoppen een ware belevenis. Pittig ook, want je wandelt vier dagen lang zo'n acht uur per dag. De hoogste pas die je oversteekt is 4200 meter. Je slaapt in een tent en reist met maximaal achttien reisgenoten. 

Na drie dagen volgt het meest spectaculaire moment. Bij de zonnepoort kijk je voor het eerst uit op Machu Picchu. Na een rondleiding kun je zelf ronddwalen tussen de tempels, ceremoniële baden, trappen en pleinen. Wie een trekking echt te zwaar vindt, kan tegenwoordig de stad per trein en bus bereiken. Reizigers die een minder toeristische trektocht wensen, kunnen de Lares trail doen.

Lama's en condors

Een reis door Peru biedt meer moois. Zoals koloniale steden als Cuzco en Arequipa. Of het natuurwonder Colca Canyon. Vier dagen lang volgen we deze diepste kloof ter wereld, die met een hoogteverschil van soms 3200 meter twee keer zo diep is als de Grand Canyon. De tocht ernaartoe is al overweldigend: over hoogvlaktes en langs kuddes lama's. Eenmaal bij de rand van de kloof zie je héél diep beneden de Colcarivier stromen, omlijst door wuivende palmbomen. Wat je echt niet mag missen, is de Cruz del Condor. Zeer waarschijnlijk zie je hier al vroeg in de morgen Andescondors. Met een spanwijdte van bijna drie meter zweven ze soms rakelings over je heen. We overnachten twee nachten in Cabanaconde, een indianendorp met kleurrijke inwoners.

Drijvende eilanden

Per boot verkennen we het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld. We zien de drijvende rieteilanden van de Uros Indianen. Zij bouwden deze eilanden eeuwen geleden toen ze op de vlucht sloegen voor de vijand. Tegenwoordig zijn ze een toeristische attractie. We varen door naar het eiland Amantaní waar we overnachten bij een lokale familie.

Sandboarden

Tijdens de reis verken je ook de bijzondere kust van Peru, die bestaat uit woestijn. Op de zandduinen mag je het sandboarden uitproberen. We varen langs Islas Ballestas, dat wordt bevolkt door pelikanen, zeeleeuwen, janvangenten en pinguïns. Bij Nazca maak je kennis met een ander raadsel dat de indianen nalieten. Diepe lijnen in het woestijnzand die onder meer een spin, een aap en een walvis voorstellen, kronkelen dwars door de woestijn. Het is een mysterie hoe en waarom de tekeningen zijn gemaakt.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.