< Terug naar overzicht
5 onbekende must visits in Zuid-Peru

5 onbekende must visits in Zuid-Peru

Welk pad je ook kiest in Peru, je hebt altijd zicht op majestueuze bergtoppen, uitgestrekte vlaktes of diepe ravijnen. Één ding is zeker, Zuid-Peru biedt reizigers genoeg spectaculaire hoogtepunten. We zetten 5 onbekende must visits op een rijtje.

1. Jungle tour in Madre de Díos
Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in de prachtige regio Madre de Dios. Gelegen in het zuidoosten van Peru vinden avonturiers hier een waar paradijs. Bezoek het in het westen gelegen Manu National Park en maak kennis met de jungle, rijke flora, fauna en lokale bevolking van dit beeldschone biosfeerreservaat. Altijd al een jaguar in het echt willen spotten? Dan is het Tambopata National Reserve de place-to-visit. Dit natuurgebied bereik je per boot vanuit de regionale hoofdstad Puerto Maldonado en is met zo’n 632 vogelsoorten, 169 soorten zoogdieren en 1.200 vlindersoort een must voor dierenliefhebbers. Madre de Dios is de Peruaanse Amazone op haar mooist! 


2. De cirkelvormige terrassen in Moray
Gelegen op een bergflank, tussen de voormalige Inca-hoofdstad Cusco en de Heilige Vallei, liggen de cirkelvormige Inca-ruïnes van Moray. De terrassen van dit cirkelvormige wonder hadden ieder een eigen microklimaat en werden gebruikt door boeren om gewassen te testen en hun optimale groeiomstandigheden te bepalen.


3. Zoutmijnen van Maras
Niet ver van Moray, in plattelandsgemeenschap Pichingoto, liggen de zoutbaden van Maras. De uitgehouwen zoutbaden zijn vanwege het indrukwekkende landschap met name bij fotografen erg in trek. Mountainbikers en wandelaars kunnen vanaf deze plek een fiets- en wandelroute volgen tot in de Urubamba-vallei.


4. Lares Trail: alternatief voor Inca-Trail
Je hebt vast en zeker van de bekende Inca-Trail, die naar de verborgen stad Machu Picchu leidt, gehoord. Toch zijn er meerdere wegen die naar Machu Picchu leiden, bijvoorbeeld de Lares Trail: dit 33-kilometer lange wandelpad is adembenemend mooi, ongerept en minder druk. De Lares Trek start in Cusco en neemt wandelaars via de stad Lares mee op een tocht langs spectaculaire berglandschappen en pittoreske, traditionele Andes-dorpen. De route eindigt in de plaats Ollantaytambo waar de trein naar Machu Picchu vertrekt. De Lares trek is iets minder zwaar dan de Inca-Trail waardoor wandelaars ‘in alle rust’ kunnen genieten van de schoonheid van de Andes. 


5. Chivay en omgeving
Gelegen in het zuiden van Peru, op zo'n vijf uur rijden van de stad Arequipa, ligt Chivay. Deze stad telt maar 3.000 inwoners, maar is desondanks de grootste 'stad' in de Colca Vallei en de hoofdstad van de provincie Caylloma. Reden voor een bezoek aan deze bijzondere plaats zijn ’s werelds op één na diepste kloof ter wereld, de Colca Canyon, en de Mirador de los Andes. Dit uitkijkpunt is met 4.910 meter het allerhoogste punt van het Andesgebergte en biedt een spectaculair uitzicht.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.