< Terug naar overzicht
Best in Travel 2019: Top-5 landen

Best in Travel 2019: Top-5 landen

Elk jaar maakt Lonely Planet een Top-10 met de beste reisbestemmingen voor het komende jaar. Wij zijn altijd erg nieuwsgierig welke landen dit zijn én welke reizen we daar aanbieden. Inmiddels zijn de landen bekend en hebben we speciaal voor onze reizigers een Sawadee Top-5 opgesteld! 

1: Sri Lanka 

Sri Lanka is een land van oude ruïnes, palmstranden, kleurrijke koraalriffen en regenwouden. Het eiland is mega divers en heeft een zeer gunstig klimaat. Op het strand kun je genieten van tropische temperaturen en in de mistige heuvels van de hooglanden kun je lekker afkoelen. Sri Lanka heeft een rijke cultuur en vele heilige plaatsen. Op onze rondreizen zie je de oude steden, rock forten en grottempels van de beroemde culturele driehoek van het eiland. Je kan ook een bezoek brengen aan de kruidentuinen, theeplantages en nationale parken. Ook is er de mogelijkheid om te ontspannen op een van de vele mooie zonovergoten stranden van Sri Lanka of op de Malediven. We hebben verschillende rondreizen en familiereizen in ons reisaanbod. 

2. Zimbabwe 

Jawel, op de tweede plaats staat Zimbabwe! Een land in Zuidelijk-Afrika met een bijzondere bevolking en spectaculaire landschappen. Tijdens een reis met Sawadee doorkruis je prachtige nationale parken en ontdek je dat traditionele gebruiken, rituelen en spiritualiteit nog steeds verweven zijn in het dagelijks leven van de Zimbabwanen. Zimbabwe leent zich ook uitstekend voor het maken van een spannende safari. Zo kun je in het grote Hwange Nationaal Park de Big Five spotten, en in Matopos Nationaal Park vind je een grote concentratie luipaarden en wel vijftig soorten roofvogels! Bezoek ook de ruïnes in Centraal Zimbabwe, maak kennis met het vriendelijke Ndebele volk en bewonder de spectaculaire Victoria watervallen. Daarnaast biedt Sawadee ook een rondreis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe aan. Houd de website in de gaten, want de vertrekdata zullen rond half december worden gepubliceerd.

3.Kirgistan (Kirgizië)

Kirgizië bezit een onverwachte schoonheid. Vrijwel het gehele land is bedekt met bergen, waarvan vele toppen boven de 3000 meter reiken. Onze rondreis gaat over verschillende bergpassen met schitterende uitzichten over de vele sneeuwtoppen, langs glooiende grasvlakten waar nomaden met kuddes paarden en schapen rondtrekken. Je kunt ook heerlijke dagwandelingen maken. Tijdens de overnachtingen in de homestays en yurts ervaar je hoe ontzettend gastvrij en vriendelijk de nomaden zijn. Ook tijdens onze lange (30 dgn) en korte (23 dgn) Zijderoutereis doorkruisen we Kirgizië.

4. Jordanië

Op slechts enkele uren vliegen kom je in een volkomen andere wereld terecht. De oude ruïnestad Petra is de meest populaire attractie van Jordanië. En terecht - want het is net een surrealistisch filmdecor. Maar wist je dat dit prachtige land nog veel meer te bieden heeft? Je kan er dwalen door de oude Romeinse steden, drijven in de Dode Zee en wandelen door het prachtige Dana natuurreservaat. Tijdens onze reizen doorkruisen we het spectaculaire woestijnlandschap van de Wadi Rum waar we ook overnachten. In Aqaba, gelegen aan de Rode Zee, kun je uitstekend snorkelen. Jordanië is een perfecte bestemming voor een korte actieve groepsreis. Sawadee heeft een reguliere rondreis naar Jordanië (12 dgn), een hoogtepuntenreis  (8 dgn) én een hele leuke familiereis (9 dgn).

5. Indonesië

Indonesië mag gerust één van de meest ideale rondreis bestemmingen genoemd worden. Een land dat bestaat uit duizenden prachtige eilanden, met een grote diversiteit aan natuur en waar uiteenlopende culturen elkaar ontmoeten: dat is Indonesië. Maak kennis met de plaatselijke bevolkingsgroepen en laat je tijdens het reizen door Indonesië verrassen door schitterende landschappen en een heerlijk klimaat. Je kan een bezoek brengen aan de eilanden van Indonesië, zoals Java, Bali, Sumba, Timor, Sumatra of Lombok. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. We hebben vele rondreizen en familiereizen naar Indonesië. Neem dus zeker even de tijd om jouw favoriete reis uit te zoeken. Heb je vragen of persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op!
.


Laat een reactie achter