< Terug naar overzicht
Het single avontuur van Mariska

Het single avontuur van Mariska

Mariska gaat voor het eerst mee op een groepsreis en kiest voor een singlereis. Het idee om met gelijkgestemden solo travellers een waanzinnig reisavontuur in Colombia aan te gaan, lijkt haar wel wat. Natuurlijk, willen wij weten hoe zij de singlereis heeft ervaren en stellen haar een aantal vragen.

Je bent net terug uit Colombia. Hoe was de reis?

Het was een prachtige reis! Ik reisde van Bogotá tot aan Medellin mee en was erg verrast door de mooie landschappen, gevarieerde steden en de vriendelijke bevolking. Ik heb over de reis ook een verslag gemaakt; welke hier te vinden is. 


Hoe heb je de singlereis ervaren? Hoe was de sfeer? 

Erg leuk. Iedereen kwam ‘alleen’ aan, maar binnen no-time leek het alsof je elkaar al heel lang kent. Om de reis dan samen te beleven, schept toch wel een leuke band! 

Is er een verschil tussen een reguliere groepsreis en een singlereis? 

Ik ben zelf nog niet meegeweest op een reguliere groepsreis, maar ik hoorde van mijn medereizigers wel dat er een andere sfeer is. Niet persé negatief, maar bij een reguliere groepsreis tref je vaak veel stellen. Hierdoor ontstaat er toch een andere groepsdynamiek. 

Wat waren je favoriete momenten tijdens de reis?  

De reis zit vol met hoogtepunten! Erg dierbaar zijn mij de momenten dat we buiten het programma om samen wat leuks gingen doen. Zoals het paardrijden in San Augustin. Of samen s’avonds in een lokaal barretje even laten bezinken hoe bijzonder de reis en het moment is. Gewoon het gevoel alleen al dat je dan zomaar aan de andere kant van de wereld ergens in een dorpje een lokaal biertje zit te drinken.  

Kun je een singlereis aanbevelen? 

Zeker! Alles is super voor je geregeld, maar nog wel met de vrijheid om je eigen programma in te vullen. Het is daarnaast erg fijn om je reiservaringen met medereizigers te delen. En mocht je toch nog alleen verder willen gaan op avontuur, kun je altijd zelf nog een verlenging bijboeken. 

Ga je dit jaar nog een (single)reis maken en zo ja waar naartoe? 

Mijn doel is om ieder jaar een mooie, verre reis te maken. Dit jaar staat een reis in Azië op de planning, want daar ben ik nog nooit geweest. Ik heb bij het singlereizen overzicht gekeken en de singlereis naar Japan spreekt mij heel erg aan. 

Laat een reactie achter

Reacties

  • Eva

    14-01-2019

    Top! Ik ga ook eens mee op een singelreis