< Terug naar overzicht
Reizen in de Verenigde Staten

Reizen in de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een mega groot land, maar dat wisten we natuurlijk al. De VS telt 50 staten en is met zijn 325 miljoen inwoners het op twee na grootste land ter wereld in bevolking. Qua oppervlakte is het zo’n 236,5 keer groter dan Nederland. Yes, het moge overduidelijk zijn dat dit land met ongekende mogelijkheden qua landschappen, flora & fauna en iconische steden een ideale reisbestemming is. Maar waar begin je in dit immense land? In dit blog zet ik de highlights van onze reizen voor je op een rijtje!

Kampeerreis Verenigde Staten West  

Het westen van de Verenigde Staten typeert zich door ruige berglandschappen met woestijnen, diepe canyons en hoge tafelbergen. In het zuidwesten van de V.S. vind je de mooiste parken, zoals Yosemite, Zion en Grand Canyon. Wandelen is hier de beste manier om van het spectaculaire landschap te genieten. Op diverse plaatsen kun je trouwens ook paardrijden of mountainbiken. Wat deze rondreis erg leuk maakt is dat je kampeert op prachtige plekken midden in de natuur maar ook slaapt in comfortabele hotels in de steden. Naast de spectaculaire natuur van het Zuidwesten bezoek je de iconische steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco. Een groter contrast is niet denkbaar! 


Hotelreis Verenigde Staten West 

Dit is een rondreis langs de hoogtepunten van het westen van de V.S. Houd je niet van kamperen? Geen probleem, want tijdens de gehele reis overnacht je in comfortabele hotels. Begin de reis in stijl met een bezoek aan de filmstudio's van Hollywood. De landschappen van de nationale parken Joshua Tree National Park,  Yosemite en Zion zijn onvergetelijk. In de Grand Canyon heb je de mogelijkheid een spectaculaire helicoptervlucht te maken en in Monument Valley maak je een jeeptocht tussen de beroemde tafelbergformaties. Ook tijdens deze reis bezoek je de iconische steden Los Angeles, Las Vegas en San Francisco.  


Van de Big Easy naar de Big Apple 

Het zuiden en het oosten van de V.S. is een feest voor alle zintuigen. Tijdens deze rondreis door een groot aantal staten ga je op zoek naar de roots van de country- en bluesmuziek in Tennessee en Mississippi. In New Orleans staat fietsen door de French Quarter en uitgaan in één van de vele jazzclubs natuurlijk op het to do-lijstje. Net zoals wandelen in de Great Smoky Mountains en het Shenandoah National Park en het duiken in de geschiedenis van de V.S. in Washington en Philadelphia. Je eindigt de reis en hebt 3 dagen om the city that never sleeps -New York- te ontdekken!   


Spectaculair kamperen langs de Oregon Trail 

Deze bijzondere kampeerreis door het onbekende noordwesten is uitermate geschikt voor liefhebbers van ruige berglandschappen, gletsjers, vulkanen én marine gebieden. Je bezoekt een groot aantal nationale parken waaronder het Olympic, Mt. Rainier, Grand Teton, Yellowstone en het Glacierpark.  Deze reis kenmerkt zich door de afwisseling van natuur in zijn puurste vorm met interessante steden als Seattle en Boise.  


Wildernis en goudzoekers in Alaska & Yukon 

Een rondreis door Alaska en Yukon biedt vele hoogtepunten, zoals het Denali en Kluane National Park en de historische Klondike gold rush dorpjes. Het landschap wordt bepaald door reusachtige gletsjers, diepe fjorden en uitgestrekte toendra’s. Hier kun je onder andere kariboes, wolven en grizzlyberen tegenkomen. Alaska, een wereld van immense schoonheid waar ‘s zomers de zon niet ondergaat.  Een perfecte reisbestemming voor de echte avonturier en liefhebber van actie en natuur!


Bovenstaande rondreizen (met uitzondering van de Hotelreis V.S. West) worden uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Meer praktische informatie omtrent beste reistijd, achtergronden en reisverhalen vind je hier

Laat een reactie achter