< Terug naar overzicht
Actie, rust of allebei?

Actie, rust of allebei?

Grofweg kan je reizigers onderverdelen in twee type mensen; de rustzoekende luieraar en de actieve avonturier. Maar wat nou als je het allebei fijn vindt? 

Als je tijdens je reis graag tot rust komt maar liever niet alleen maar op een strand ligt en actie wil opzoeken wanneer jou het uitkomt: Een Chill & Adventure reis van Sawadee is hier een uitkomst. Zo beleef je spanning en avontuur én blijft er genoeg tijd over om tot rust te komen liggend aan een zwembad of op een hagelwit strand. Bijvoorbeeld tijdens een reis naar Thailand

Relax: 

Ayutthaya 

Wie het traditionele Thailand wil meemaken kan een bezoek brengen Ayutthaya. Deze vroegere hoofdstad van Thailand staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat niet voor niks. Wandel op je gemak tussen alle ruïnes en tempels door. De sfeer die deze plek ademt brengt je vanzelf tot rust. Een gids kan je meer vertellen over deze bijzondere historische plek. 

Nachttrein naar Surat Thani 

Een bijzondere ervaring voor reizigers is het nemen van de nachttrein naar Surat Thani. Het is niet alleen tijdwinst omdat je een relatief lange afstand in de nacht overbrugt, de trein is ook nog eens één van de meest gebruikte vervoersmiddelen in dit land. Dat betekent dat je tijdens een treinrit veel locals treft. De uitgerekende kans om eens een praatje te maken met de uiterst vriendelijke mensen. 

Koh Samui 

Een hagelwit strand, helderblauwe zee, een heerlijke plek om te liggen, kokosnootje erbij. Relaxen maar. Wie echt wil ontspannen tijdens een reis moet meer dan een dag hebben om bij te komen, van het drukke leven thuis en van alle indrukken gemaakt tijdens de reis. Daarom is een afsluiter op het strand altijd perfect, al helemaal als die afsluiter 5 dagen duurt! 

Beleef:

Bangkok 

Bangkok is een bruisende stad vol met streetfood kraampjes, markten, tempels en mensen! Je zal je hier geen moment vervelen. Een leuke manier om deze stad te verkennen is per fiets. Breng een bezoek aan de buitenwijken door de Chao Phraya rivier over te steken. Hier ervaar je het authentieke Bangkok waar moderne gebouwen nauwelijks aanwezig zijn. Een mooi contrast met het nieuwe gedeelte, waar je luxe winkels en kantoren passeert. 

Erawan watervallen 

In de groene jungle liggen de Erawan watervallen. Kenmerkend voor deze watervallen zijn de 7 terrassen waar het water vanaf klettert. In sommige kan je heerlijk zwemmen. Je voelt je hier één met de natuur. 

Khao Sok

Het natuurpark Khao Sok is ideaal om te verkennen te voet of per kano. Hier vind je watervallen, heldere stroompjes en een stuwmeer omringd door steile kalkrotsen. Met een kano kan je het park goed verkennen vanaf het water. Een andere optie is een mooie wandeltocht maken onder leiding van een gids. Misschien tref je hier wel de neushoornvogel of verschillende soorten apen. Een wandeling door de jungle is een waar avontuur en zal je nog lang bij blijven!

Laat een reactie achter