< Terug naar overzicht
Bezoek bijzonder Zuid-Korea

Bezoek bijzonder Zuid-Korea

Heb je altijd al eens naar Zuid-Korea willen afreizen? Om daar de zogenoemde ‘Demilitarized Zone’ tussen Noord- en Zuid-Korea te aanschouwen? Of om een paar dagen op subtropische, vulkanische eilanden zoals Jeju door te brengen? Lees nu meer over wat een reis door Zuid-Korea jou te bieden heeft.

DMZ: Demilitarized Zone 

Zoals gezegd ligt de Demilitarized Zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Voor veel toeristen is dit een absolute must-see wanneer zij Zuid-Korea bezoeken. Deze bufferzone dient als een soort scheidingslijn; aan beide kanten van deze streng bewaakte grens staat zowel het Noord- als het Zuid-Koreaanse leger klaar om zich, indien nodig, te verdedigen. De DMZ is maar liefst 248 kilometer lang en vier kilometer breed en in de zone liggen naar schatting zo’n twee miljoen landmijnen. Hoe spannend dit alles misschien ook klinkt; de DMZ staat bekend als de meest populaire toeristische plek van Korea.


Het Seoraksan National Park 

Evengoed in Zuid-Korea vind je het Seoraksan National Park. Dit 360 vierkante kilometer grote gebied is het enige nationale park van Zuid-Korea dat op de Werelderfgoedlijst staat; een plek die je tijdens je rondreis door het land dus hoe dan ook moet bezoeken! Zelfs de Koreanen blijven zich verbazen over het park; in de herfst trekken ze er met duizenden tegelijk naartoe om het landschap, dat in een razendsnel tempo verandert, te aanschouwen. Het park kleurt in die periode in slechts een paar weken tijd van groen naar geel/rood! In Seoraksan kun je overigens ook een flinke wandeling maken, grote kans dat je hier unieke dieren tegenkomt.


Het eiland Jeju 

Ook erg bijzonder is het eiland Jeju, dat in het uiterste zuiden van Zuid-Korea ligt. Deze plek heeft een oppervlakte van 1825 vierkante kilometer en staat sinds 2007 als natuurerfgoed op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit heeft het eiland met name te danken aan de vele bijzondere lavagrotten die er te vinden zijn. Luieren op het strand, een wandeltocht door de ruige natuur… Op Jeju is voor iedereen wat te doen! Jeju beschikt over 230 kilometer aan wandelpaden die zich langs de rotsige kust uitstrekken. Tijdens de wandeltocht is er een kans dat je de lokale bevolking tegenkomt: de Haenyo vrouwen. Deze vrouwen duiken tot op zeer hoge leeftijd schelpen en zeedieren op uit de omringende zee. Zonder enige vorm van zuurstof te gebruiken blijven ze moeiteloos minutenlang onder water! 


Laat een reactie achter