< Terug naar overzicht
Cuba met de familie

Cuba met de familie

Familiereizen worden steeds populairder. Samen met de kinderen en – eventueel – opa en oma een nieuw land ontdekken is tenslotte een bijzondere ervaring. Een veel bezocht land is Cuba. Naast zon, zee en strand komen jullie hier ook de temperamentvolle ‘salsa’ en ‘rumba’ tegen. Maar dit exotische paradijs in het Caribische gebied heeft nog veel meer voor jullie in petto.

Muziek, zon en onvergetelijke ervaringen

Cuba is een interessant, muzikaal en zonovergoten land. Van honderden klassieke oldtimers in het bruisende centrum van Havana tot koloniale gebouwen in Trinidad; jullie komen het allemaal tegen. Om nog maar niet te beginnen over de prachtige stranden waar jullie na een paar dagen reizen even heerlijk kunnen genieten van de zon, de zee en het strand. Ook de Cubaanse geschiedenis is door heel het land nog duidelijk zicht- en voelbaar. Zo is de kans groot dat jullie tijdens het reizen verschillende oude Spaanse forten tegenkomen.

Een natuur waar je ‘u’ tegen zegt

Cuba bestaat uit diverse eilanden met ieder een subtropisch klimaat. Dit maakt Cuba ook het hele jaar door een prima reisbestemming. Wanneer jullie besluiten met het gezin naar dit Caribische land af te reizen, is een bezoek aan de grote bergketen ‘Sierra Maestra’ niet over te slaan. Deze bergen dienden tijdens de revolutie als schuilplaats van rebellen. Al reizend door Cuba komen jullie ook veel uitgestrekte landbouwgrond en suiker- en tabakplantages tegen. Wie spot als eerste de nationale boom (Koningspalm) van Cuba? Tip: hij is hoog!

Swingen op de Caraïben

Een 19-daagse familiereis door Cuba is bij Sawadee te boeken. Tijdens deze reis volgen jullie een bijzondere route van West- naar Oost-Cuba. Ook het unieke Santiago de Cuba wordt bezocht. Deze muzikale stad staat bekend om haar indrukwekkende bezienswaardigheden. Maar naast het rondreizen en de vele mogelijke activiteiten is er tijdens deze familiereis ook voldoende tijd voor ontspanning. Zo bezoeken jullie het bounty-eiland Cayo Levisa en eindigen jullie aan het paradijselijke strand van Varadero!

Zeg ‘hola’ tegen Cuba

Ook een 16-daagse familiereis door Cuba is een optie. Deze reis brengt jullie langs alle hoogtepunten van westelijk Cuba. Denk bijvoorbeeld aan de koloniale steden Havana, Trinidad en Cienfuegos. Maar ook Varadero en haar mooie strand wordt niet overgeslagen. Ontmoet de gastvrije bevolking, volg een salsacursus, relax op de prachtige stranden en verdiep je in de interessante geschiedenis; tijdens deze 16-daagse familiereis is van verveling geen sprake!

Laat een reactie achter