< Terug naar overzicht
De mooiste plekken om te bezoeken in het najaar

De mooiste plekken om te bezoeken in het najaar

Het wordt kouder, het gaat vaker regenen en de winterkleding kan weer tevoorschijn gehaald worden. Kortom: de herfst en de winter komen eraan! Maar dat mag de reispret niet drukken, want het is een ideale periode om de állermooiste plekken te ontdekken! Nepal, Patagonië, IJsland, Australië… Waar gaat jouw winterreis naartoe? 

Volop bedrijvigheid in Nepal

In november en december zijn de bewoners van Nepal druk bezig met het oogsten van de rijst. Hoewel het toerisme in deze maanden afneemt, kan je hier toch veel bedrijvigheid verwachten. Voornamelijk van de lokale bevolking zelf. Tip: bezoek ook vooral het Annapurna gebied in het noord-centrale deel van Nepal! Dit 7.500 km2 grote gebied was het eerste Nationale Park van het land en vandaag de dag vind je hier het bekende Annapurna Circuit; hét ultieme wandelgebied voor natuurliefhebbers.  

Overweldigende natuur in Patagonië

Verspreid over Chili en Argentinië vind je Patagonië; een enorm gebied zonder afgebakende grenzen waar je omringd wordt door vreemde landschappen, grote bergketens en vele weidse vlakten. Hier leven de échte cowboys – ook wel bekend als guacho’s – gemoedelijk, samen met hun paarden en schapen. Deze avontuurlijke omgeving is de ideale plek voor eenieder die geen genoeg kan krijgen van de natuur; watervallen, nationale parken, besneeuwde bergpieken, gletsjers én condors… Je komt het hier allemaal tegen. Begin november is het begin van de lente in Patagonië en na een lange, barre winter kan de flora en fauna weer even ontluiken. Een prachtig gezicht! 

Donkere dagen op IJsland

De eilandstaat IJsland staat bij vele reizigers hoog op de wensenlijst. Hoewel het er in de zomer al verbluffend mooi is, spannen de wintermaanden toch echt de kroon; het besneeuwde landschap is ruig en sprookjesachtig tegelijk. Het ene moment rijd je door een groen landschap en even later bevind je je midden in winterwonderland! Dát is het IJsland dat je in november en december treft. Los van de veelzijdigheid, is ook het noorderlicht vooral in de wintermaanden goed zichtbaar. Het blijft natuurlijk een kansspel, maar tussen oktober en maart is die kans het grootst. Last but not least: de donkere dagen! Zo kan je hier in december ‘slechts’ 5 uur daglicht per dag verwachten en dat is iets wat je op niet veel andere plekken meemaakt. 

Australië: bruin worden in de winter

Op zoek naar een winterzonbestemming? Boek dan een vlucht naar het zonovergoten Australië. Eerlijk is eerlijk, het land is dusdanig groot dat het simpelweg nooit te garanderen is dat het op het héle eiland in november en december strandweer is. Maar als we de statistieken erbij pakken is de kans op heerlijk weer in – in ieder geval – november zeer aannemelijk. Het regenseizoen is dan nog niet gestart en het is er droog en zonnig. 

Laat een reactie achter