< Terug naar overzicht
De ultieme familiereis naar Thailand

De ultieme familiereis naar Thailand

Die o-zo-heerlijke zomervakantie komt steeds dichterbij en de vakantieplannen worden definitief gemaakt. Het Zuidoost-Aziatische land biedt volop mogelijkheden voor zowel de kids als de ouders! Wandel door het interessante Bangkok, bezoek grote tempelcomplexen, ga de jungle in en kom tot rust op een hagelwit strand…


Must-see: de hoofdstad Bangkok 

Bij een reis door Thailand mogen jullie het bruisende Bangkok uiteraard niet overslaan. Deze hoofdstad is tevens de grootste stad van het land en heeft haar inkomsten voor een groot deel te danken aan toerisme. Eenmaal in Bangkok kunnen jullie naast de vele levendige straten ook héél veel tempels verwachten. Denk bijvoorbeeld aan de boeddhistische tempel Wat Arun, de Gouden Boeddha in Chinatown, de heilige tempel Wat Phra Kaew en de ‘tempel van de liggende Boeddha’ Wat Pho. Deze laatste is de grootste én oudste tempel van de stad. Naast het bezoeken van bijzondere tempels is er uiteraard nog veel meer in Bangkok te doen. Geniet bijvoorbeeld van een mooie tocht over de Chao Phraya Rivier, bezoek de Chatuchak Weekend Market en drink een lekkere cocktail (appelsap voor de kids) in de beroemde Sirocco Skybar! 


Op avontuur in de jungle 

Genoeg cultuur gesnoven? Ga dan de jungle in! Het Nationale Park Khao Sok gelegen in de provincie Surat Thani staat bekend als één van de mooiste natuurparken in heel Thailand en heeft een oppervlakte van 739 km2. Van watervallen en heldere stroompjes tot een enorm stuwmeer omringd door steile kalkrotsen; de kinderen kijken hun ogen uit! En wat dacht je van het oude regenwoud en de grote diversiteit aan wilde dieren? Wanneer jullie per boot naar dit bijzondere park worden gebracht, wachten de aapjes in de bomen jullie al vol enthousiasme (en nieuwsgierigheid) op! 

Bijkomen aan het strand 

Tip: sluit de familiereis in Thailand af met een paar dagen op Ko Samui. Dit eiland ligt in de Golf van Thailand, een kleine 600 kilometer van Bangkok vandaan, en het is dé plek om even bij te komen van alle opgedane indrukken. In het binnenland van Ko Samui vind je een ongerepte natuur, veel kokosplantages en een tropisch regenwoud inclusief adembenemende watervallen. Toch zijn de parelwitte stranden zoals Chaweng Beach, de reden voor een bezoek; het is er prachtig! Zonnen, duiken, snorkelen; alles kan. 


Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.