< Terug naar overzicht
Een reis door de Azoren

Een reis door de Azoren

Hoewel Sawadee vaak gekoppeld wordt aan verre reizen, naar bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika of Afrika, is het wel degelijk mogelijk om in ons eigen Europa te blijven. Eerlijk is eerlijk: ook hier vind je de mooiste en meest bijzondere plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Azoren in de Atlantische Oceaan? Deze eilandengroep staat bekend om haar vulkanische bronnen, azuurblauwe meren en prachtige flora en fauna. Dit is dé plek voor natuurliefhebbers!

Flora en fauna

Het is natuurlijk niet voor niets dat de Azoren een aantal jaren terug door National Geographic werd uitgeroepen tot de één na mooiste archipel ter wereld… De afgelegen ligging, vulkanische oorsprong en bijzondere wildlife vormen een unieke combinatie. Van kratermeren en vulkaantoppen, tot geisers en groene valleien; je ziet het hier allemaal. Dankzij de ligging kom je op de Azoren planten tegen die nergens anders ter wereld groeien. Maar ook de bekende wilde roos en hortensia zijn aanwezig. Wat betreft de fauna heeft de Azoren evengoed veel te bieden. Sterker nog: de biodiversiteit in de wateren rondom de Azoren is de grootste ter wereld! Onder andere de potvis, bultrug, dolfijn, tuimelaar, tonijn, zwaardvis, blauwe vinvis en haai zijn hier in groten getale aanwezig.

Ontdek de Azoren

Interesse om de Portugese Azoren te ontdekken? Dan zit je bij Sawadee goed. Wij bieden namelijk een 8-daagse rondreis door het groene, sprookjesachtige landschap van het hoofdeiland São Miguel waar je onder andere kennis maakt met de vele dieren, prachtige watervallen en unieke bronnen. Neem je de kinderen mee? Ga dan voor onze 11- of 9-daagse familiereis. Bij deze reizen ontdek je zelfs twee van de 9 eilanden, in één reis!

Laat een reactie achter