< Terug naar overzicht
Fietsavontuur Marokko

Fietsavontuur Marokko

Ga je op vakantie naar Marokko, dan ben je zeker van een unieke reis. Hoewel dit Noord-Afrikaanse land maar vier uurtjes van ons vandaan is, waan je je eenmaal daar in een compleet andere wereld. Van indrukwekkende woestijnen en besneeuwde gebergtes, tot het drukbezochte Marrakech en de vele kleine dorpjes; er is ontzettend veel te zien. Hoe je een veelzijdig land als Marokko het beste ontdekt? Per fiets natuurlijk!

Al fietsend door Marokko

Een fietsvakantie door het mooie Marokko staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Volgens velen is dit dé perfecte combinatie tussen een actieve en een juist ontspannen vakantie. Je zit namelijk veel op de fiets maar je komt zo ook de mooiste plekken tegen waar je je tent kunt opzetten. Bijvoorbeeld midden in de woestijn of vlakbij een prachtige waterval; dat is nog wat anders dan een kampeervakantie in Zuid-Frankrijk!

De Sahara en het Atlasgebergte

Zandduinen, oases en kamelen; dát is de Sahara in Marokko. Deze fascinerende woestijn staat bekend als de grootste zandwoestijn op aarde. Wat betreft de oppervlakte moet je denken aan zo’n 9.065.000 vierkante kilometer. Daarmee is de Sahara circa 300 keer groter dan België. Maar ook het Atlasgebergte is een bezoekje waard. De hoogste toppen in deze keten van ruige bergen reiken tot boven de 4000 meter! Niet gek dus dat dit natuurrijke gebergte op de tweede plaats van ‘hoogste gebergten ter wereld’ behoort.

De Berbercultuur

Hoewel veel mensen denken dat Marokko een volledig Arabisch land is, is dit absoluut niet het geval. Er leven in Marokko namelijk veel Berbers. Dit zijn de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika die, ondanks de vele aanvallen, altijd stand hebben gehouden. Dit lukte deze bevolkingsgroep vroeger al door slimme verbonden te sluiten, zich voortdurend te verzetten én door goed gebruik te maken van geografische factoren; de aanvallers vestigden zich vaak bij de kust, terwijl de Berbers over het algemeen meer landinwaarts wonen. Ook vandaag de dag houden de Berbers voet bij stuk; ze hebben zich nog steeds niet overgegeven aan de Arabische taal en cultuur.

Het magische Marrakech

In het westen van Marokko ligt de Koningsstad Marrakech. Ook wel bekend als de ‘magische stad’. Het toerisme in Marrakech is de laatste jaren enorm gestegen en dat komt vooral door de interessante mix die toeristen hier vinden: cultuur, historie én een goede sfeer. Voor het zien van de mooiste plekjes, is het aan te raden om door de verborgen stegen en straten te fietsen. Vaak kom je hier de leukste winkels, restaurantjes en hotels tegen! Laat je vooral niet door een eerste indruk afschrikken; in die oude, stoffige straten wonen de liefste mensen. De kans zit er zelfs in dat je door een van hen wordt uitgenodigd voor een lekker kopje Marokkaanse thee.
Ga fietsen door Marokko!


Laat een reactie achter