< Terug naar overzicht
Fietsen door Bourgondië

Fietsen door Bourgondië

Een tip voor alle sportieve gezinnen: ontdek het prachtige Bourgondië per fiets! Al fietsend volg je een adembenemende route door deze unieke Franse regio. Juist voor de kids is er hier van alles te beleven; bezoek eeuwenoude kastelen, maak gave boottochten en duik in idyllische meren! En wat dacht je van het natuurpark Le Morvan? 

Bourgondië: een korte toelichting 

Bourgondië kent een lange, interessante geschiedenis. De regio is zowel als koninkrijk als hertogdom lange tijd – lees eeuwenlang – een belangrijk machtscentrum geweest. Bekende steden in de regio zijn Dijon, Chalon-sur-Saône, Mâcon en Beaune. Tegenwoordig staat de streek met name bekend om het eten, de overheerlijke wijnen en de bijzondere cultuur. Veel Nederlanders kennen het gebied van de Autoroute du Soleil; dé populaire route naar Zuid-Frankrijk, waar iedere zomer weer talloze Nederlanders te vinden zijn. 


Al fietsend door Bourgondië 

Hoewel de Autoroute du Soleil erg populair is, worden er ook steeds vaker fietsvakanties door het mooie Bourgondië georganiseerd. Fiets van camping naar camping en aanschouw al het moois wat de regio je te bieden heeft. Van de beroemde wijngaarden tot de prachtige, grote meren (waterplezier ten top!). Neem de kids dus vooral mee. Ook een fijne bijkomstigheid: Bourgondië staat bekend om de vele goed bewegwijzerde, autovrije paden.

Buitensportactiviteiten in Le Morvan 

Is het fietsen nog niet genoeg? Bezoek dan het Regionaal Natuurpark Le Morvan. Dankzij de grote meren én het wilde water, is dit bijzondere gebied absoluut een geschikte plek voor diverse buitensportactiviteiten. Niet gek dus dat je hier volop sport- en natuurliefhebbers vindt. Trek een paar dagen uit voor dit park; Le Morvan heeft een oppervlakte van ruim 281.400 hectares! 

Lac des Settons 

Uiteraard mag een bezoek aan Lac des Settons ook niet ontbreken. Dit recreatiegebied ligt midden in het park Le Morvan en is een geliefd vakantieoord. In feite is Lac des Settons een stuwmeer dat het waterpeil van de Yonne regelt, maar door de prachtige ligging en de vele mogelijkheden is dit gebied uitgegroeid tot een toeristische trekpleister. Met name in de zomermaanden zijn hier enorm veel Nederlanders, Belgen én Fransen te vinden. Wandel via de speciaal aangelegde wandelpaden langs het water, maak een ontspannen boottocht of ga voor één van de vele andere watersportmogelijkheden! 


Laat een reactie achter