< Terug naar overzicht
Fietsen door het Franse landschap

Fietsen door het Franse landschap

Op zoek naar een actieve, indrukwekkende vakantie waar je regelmatig een stokbroodje kunt verorberen? Dan is een fietsvakantie door Frankrijk iets voor jou! 

Populair fietsland 

Wanneer men het heeft over een drukbezocht ‘fietsland’, dan is de kans groot dat ze Frankrijk bedoelen. Waarom men juist dít Europese land per fiets wil ontdekken? Met name vanwege de prachtige natuur en de vele historische plekken. Fietsen rondom bergen, langs het stand of vlakbij een rivier; alles is mogelijk in Frankrijk. Is het na een flink stuk door het bos tijd voor een pauze? Pak de picknickmand er maar bij!   


Prachtige kloven en spectaculaire vergezichten 

Fietsvakanties in Frankrijk zijn al lange tijd aan de orde; een betere manier om dit mooie en uiterst heuvelachtige land te ontdekken is er simpelweg niet. En die heuvels brengen gelijk een voordeel met zich mee: tijdens de fietsvakantie kijk je je ogen uit! Met name aan de voet van de Pyreneeën, vlakbij de Middellandse Zee, fiets je door prachtige kloven en over mooie bergpassen waarvandaan je een adembenemend uitzicht hebt… Dát is pas een fietsvakantie! 


Fietsen en kanoën in één reis 

Is alleen het fietsen niet actief genoeg? Kies er dan voor om in het zuiden van Frankrijk óók nog een paar dagen te gaan kanoën, bijvoorbeeld over de Dourbie rivier en de Tarn rivier. En ook de kids kunnen deze route rustig mee fietsen/kanoën! Een multi-actieve vakantie voor families. Het zuiden van Frankrijk is ook een ideale spot om het fietsen te combineren met watersport. Mogelijkheden zat! 

Ontdek verschillende steden 

Tijdens een fietsvakantie door Frankrijk fiets je langs én door diverse steden. Denk bijvoorbeeld aan St. Antonin, waar iedere zondagochtend een grote markt wordt georganiseerd. Of fiets richting Figeac; bekend als één van de mooiste plekjes van de Midi-Pyrénées. Goed om te weten: terwijl jullie van stad naar stad fietsen, houdt de reisbegeleiding zich bezig met het doen van boodschappen en met het vervoeren van jullie bagage. Een ideale fietsvakantie! 


Groene bossen en ruige rivieren in de Pyreneeën

Eén van de bekendste fietsbestemmingen in Frankrijk zijn de Pyreneeën. Dit enorme gebergte ligt tussen Frankrijk en Spanje in en staat bekend om haar vele woeste toppen en kronkelende – maar ook zeer rustige – weggetjes. Absoluut een spannende fietsvakantie dus! In zo’n mooi gebied zijn de mogelijkheden eindeloos; zo kan je hier bijvoorbeeld ook raften, wandelen of gezellige vestigingsstadjes bezoeken. 

Laat een reactie achter