< Terug naar overzicht
Het spectaculaire Patagonië

Het spectaculaire Patagonië

Het Zuid-Amerikaanse land Argentinië wordt met de dag populairder; sinds een aantal jaar trekken toeristen van over heel de wereld hier massaal naartoe. Niet alleen voor de tangomuziek en -dans, ook de Argentijnse keuken en de hoge bergen zijn geliefd.

Minder bekend is Patagonië; een enorm indrukwekkend gebied dat zich uitstrekt over Argentinië en Chili. Absoluut een bezoek waard voor natuurliefhebbers. Hier wandel je langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en imposante rotsen. Je ziet het allemaal in Patagonië!

Patagonië

Het gebied Patagonië ligt in Zuid-Amerika en beslaat zowel in Chili als in Argentinië meerdere regio’s en provincies. Hierbij kun je denken aan de regio’s Los Lagos en Aysén in Chili en aan de provincies Rio Negro, Chubut en Santa Cruz in Argentinië. Vanwege haar indrukwekkende natuur en wilde dieren – die zich overigens ook nog eens redelijk makkelijk laten spotten – staat Patagonië bekend als een ideaal wandelgebied.

Bezienswaardigheden

Wanneer je besluit af te reizen naar het adembenemende Patagonië, is het beroemde park Torres del Paine absolute must-see. Dit park is gevuld met gletsjers, meren en rivieren; adembenemend mooi. Ook Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld, is bij veel toeristen geliefd. Met name de rijkdom aan natuur is hier ongekend; bossen, gletsjers, kliffen. Dit is ook de plek om de indrukwekkende oversteek naar Antarctica te maken. Tot slot de berg Fitz Roy; een 3375 meter hoge joekel waar de échte wandelaars hun genot ongetwijfeld niet op kunnen.

Aanbod van Sawadee

Zo’n mooi gebied kon ook Sawadee natuurlijk niet overslaan, vandaar dat wij een aantal reizen naar Patagonië hebben samengesteld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 26-daagse rondreis waarin je onder andere een bezoek brengt aan de bruisende steden Buenos Aires en Santiago én de kans krijgt om walvissen te zien bij Peninsula Valdes? Of combineer Patagonië met het mysterieuze Paaseiland en ga er 30 dagen op uit! Tijdens deze intensieve reis wandel je maar liefst 5 dagen door de mooiste natuurparken van Chili en Argentinië, overnacht je in een authentieke estancia (ranch) en profiteer je van tijdbesparende binnenlandse vluchten. Dat klinkt goed nietwaar?!

Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen