< Terug naar overzicht
Jamaica: relaxen en avontuur

Jamaica: relaxen en avontuur

Jamaica: een eiland in de Caribische zee, gevuld met palmbomen en witte stranden. Dit is tevens de plek waar wereldberoemd reggae-artiest Bob Marley zijn carrière is begonnen. ‘Baby don’t worry, about a thing. Cause every little thing, is gonna be alright.' En dat is nou precies wat je op dit zonovergoten eiland ervaart: rust, ontspanning en geen zorgen aan je hoofd. Natuurlijk kan je een reis naar  Jamaica wel zo avontuurlijk maken als je zelf maar wilt. 

Jamaica in een notendop 

Het eiland Jamaica ligt in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba en ten westen van Haïti. Samen met Cuba, Haïti, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico vormt Jamaica de Grote Antillen. Minstens twee derde van het eiland is gevuld met kalksteenformaties. Toch is het eiland erg vruchtbaar en dat is ook de reden dat Jamaica vroeger één van de belangrijkste plantagekolonies in het Britse imperium was. Vooral het tropische klimaat en de vruchtbare kustvlakten trok de Britten aan. 

Relaxen in Negril 

Het beste ontspannen en relaxen doe je in Negril. Deze Jamaicaanse badplaats ligt op het meest westelijke puntje van het eiland en heeft één van de mooiste witte zandstranden van Jamaica. Hier kan je heerlijk zwemmen en snorkelen! Het unieke aan Negril is de diversiteit; waar je aan de ene kant van de straat grote hotelcomplexen ziet, vind je aan de andere kant kleine, gemoedelijke huizen. Overigens mogen die hotelcomplexen volgens de Jamaicaanse wet nóóit boven de hoogste palmboom uitsteken. 

Op avontuur in Jamaica 

Hoewel de meeste mensen bij een reis naar Jamaica denken aan  rust en ontspanning, is het wel degelijk mogelijk om hier op avontuur te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de koffie- en fruitplantages die overal op het eiland te zien zijn? En ook het leven van de locals is een ontdekkingstocht waard; loop een dagje mee met een boer, bezoek een mooie kerk of ga naar een lokale kapper. Wat betreft activiteiten is er genoeg te doen! En natuurlijk zijn er ook verschillende unieke bezienswaardigheden te bezoeken.

Varen over de Black River 

De Black River is één van de langste rivieren in Jamaica. Tijdens een bezoek aan deze unieke plek wandel je langs de rivier om daar de mooiste Gregoriaanse huizen te spotten. Ook is het mogelijk om met een boottocht de Pelican Bar te bezoeken; deze houten bar is gebouwd op een zandbank, zo’n 500 meter voor de kust. Geniet van een lekkere cocktail en houd je ogen open; de kans om pelikanen en dolfijnen te spotten is hier groot! 

Ontdek de Blue Mountains 

Het grootste berggebied van  Jamaica is de Blue Mountains. Deze bergketen strekt zich zo’n 45 kilometer lang uit en heeft zelfs een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst bemachtigd. De hoogste berg is de Blue Mountain Peek en deze schiet ruim 2254 meter de lucht in. Hier kan je zowel dagexcursies als meerdaagse tours maken. Onder begeleiding van een lokale gids leer je alles over de flora en fauna én de mensen die in de bergen wonen. Absoluut een ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.