< Terug naar overzicht
Kamperen Down Under

Kamperen Down Under

Mooi weer, geen zorgen, vriendelijke mensen en een flora en fauna die totaal anders is dan die wij hier kennen; kamperen in de Australische Outback is een onvergetelijk avontuur. Dit grote land heeft ontzettend veel te bieden en dat alles al kamperend ontdekken is een absolute aanrader! Maar wat valt er dan allemaal precies te zien en met welke dingen moet je rekening houden?

Benodigdheden

Om te beginnen is het aan te raden om een auto te huren. Australië is een enorm uitgestrekt land en daarom is het handig om mobiel en zelfstandig te zijn. Om de haverklap wachten op een lift of maar ‘hopen’ dat de bus dit keer écht op tijd vertrekt is niet fijn. Kies je er dus voor om met een auto van camping naar camping te reizen, dan is de gids ‘Camps – Australia Wide’ een echte must. In deze gids kan je vrijwel alle in de buurt gelegen campings vinden, inclusief prijzen en voorzieningen. Maar naast een auto en een handige gids, is ook een mobiele kookplaat tijdens je kampeeravontuur geen overbodige luxe. En wat dacht je van een zaklamp, antimuggenspul en zonnebrandcrème? Met name dat laatste mag je niet vergeten; door een gat in de ozonlaag boven het land is de zon hier veel feller!

Visitor Information Center

Heb je de bruisende steden Sydney, Melbourne en Adelaide gezien? Geen paniek, er is in dit land nog veel meer te beleven. De kans is klein dat je je hier gaat vervelen. Mocht je toch een dag even niet meer weten waar je het zoeken moet, dan kan je altijd een Visitor Information Center binnen wandelen; deze buurthuizen zijn in bijna ieder dorp te vinden en hier kan je informatie krijgen over leuke activiteiten in de buurt.

Voor ieder wat wils

In feite kan je al voordat je vertrekt op onderzoek uit. Om maar wat te noemen: de natuurliefhebber zal met de vele natuurmonumenten zeker aan zijn/haar trekken komen. Denk bijvoorbeeld aan diepe grotten of indrukwekkende rotsen; deze vind je sowieso in de zes  nationale parken van Australië. Fan van dieren? Bezoek dan de Australian Zoo of ga een eindje snorkelen in een van de prachtige riffen. Maar ook de rond springende kangoeroes zullen je ongetwijfeld versteld doen staan. Voor de reiziger die van actie en avontuur houdt, zijn er in Australië enorm veel verschillende attractieparken te vinden. Zo is het Warner Bros in Oxenford een echte aanrader! Maar de overnachtingen alleen al in de Outback zijn zonder meer avontuurlijk.

Lees meer over de Australië kampeer- en hotelreis van Sawadee.

Laat een reactie achter

 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen