< Terug naar overzicht
Met kinderen naar Andalusië

Met kinderen naar Andalusië

Een idyllisch landschap, temperamentvolle bewoners, ouderwetse dorpjes en niet te vergeten; heerlijk eten. Dát is wat Andalusië te bieden heeft. Deze diversiteit maakt de provincie ideaal voor een vakantie met de kids. Waar wacht je nog op?

Een adembenemende natuur

Eén van de dingen waar Andalusië om bekend staat is de natuur en het indrukwekkende, bergachtige gebied. Voor de wandel-, fiets-, of klimfanaat zijn er hier ongelooflijk veel verschillende routes te lopen, uitzichten te bewonderen, bossen door te fietsen en heuvels te beklimmen. Het is dan ook absoluut een aanrader om samen met de kinderen op avontuur te gaan door Andalusië.

Cultuur en Andalusië

Tussen de twee grootste bergketens van Andalusië stroomt een rivier, de Guadalquivir. Aan deze rivier vind je veel van de grotere steden van de provincie. Het leuke aan deze steden is dat ze allemaal boordevol cultureel erfgoed zitten; denk aan eeuwenoude kerken, kathedralen en kastelen. Een aantal van deze bezienswaardigheden is open voor publiek; zo kun je bijvoorbeeld met de familie een rondleiding krijgen door een kasteel en alles te weten komen over hoe het leven van de kasteelbewoners er zo’n duizend jaar geleden ongeveer uit heeft gezien.`

Sevilla

Gezien de levendige, indrukwekkende binnenstad vol barretjes, tapasrestaurants en terrassen, is bij veel families de hoofdstad van Andalusië geliefd. Geen gek idee, aangezien je in Sevilla van alles kunt doen, zien en beleven. Zo vind je er echte Spaanse ‘mercado’s’, ontelbare musea en verschillende wandelroutes. Ook zijn de immense kathedraal in de binnenstad en het koninklijk paleis voor de cultuurliefhebber echte must-sees.

Keuzes keuzes

Een dagje Sevilla is leuk, maar dit is natuurlijk niet de enige stad waar je tijdens je familiereis door Andalusië naartoe wilt. Wat te denken van het bergachtige gebied van Lanjarón, waar het uitzicht werkelijk adembenemend is? Of de stad Granada, dat bekend staat om haar gezellige sfeer en de talloze smalle straatjes die daaraan bijdragen? Om nog maar niet te spreken van de populaire Costa del Sol dat jaarlijks miljoenen vakantiegangers trekt. Het lijkt duidelijk dat wanneer je Andalusië en haar geheimen écht wilt ontrafelen er niet alleen lastige keuzes gemaakt moeten worden, maar dat er ook een goede planning zal moeten worden gemaakt.

Laat een reactie achter