< Terug naar overzicht
Overheerlijk Chinees

Overheerlijk Chinees

Dat de Chinese keuken zeer divers is zal je vast niet verbazen. Het is natuurlijk ook een gigantisch land met veel verschillende streken en dus gerechten. In de Chinese keuken wordt veel gebruik gemaakt van vlees en groente. De gerechten worden vaak bereid in de wok of gestoomd. De bekende regio’s zijn Kanton, Peking, Szechuan en Shanghai. Kantonese gerechten worden vaak roergebakken of gestoomd en er wordt sojasaus, gember en lente-ui in verwerkt. Shanghai kenmerkt zich door veel gesmoorde vis- en vleesgerechten, peking is bekend van de pekingeend en dumplings en in Szechuan gebruiken ze hete pepers en kruiden.   Probeer zelf eens een lekker Chinees wokgerecht.


Rosbief met paprika in oestersaus

Ingrediënten:  

  • 500 gram rosbief 
  • 1 el sojasaus 1 eiwit, losgeklopt 
  • 1 el maïzena 
  • 1/4 tl zwarte peper 
  • 2 el verse gember, geraspt 
  • 1/4 tl vijfkruidenpoeder 
  • 1 kleine groen paprika, in ruitjes gesneden 
  • 1 kleine rode paprika, in ruitjes gesneden 
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne ringen 
  • 425 g babymaïs uit blik, uitgelekt 
  • 2 el oestersaus 
  • 2 lente-uitjes, in schuine ringen 

Bereiding: 

Snij eventueel vet en pezen van het vlees en snij het dwars op de draad in reepjes. Meng sojasaus, eiwit, maïzena en peper en roer dit door het vlees. Verhit 1 el olie in een wok of pan met dikke bodem. Draai de pan rond zodat de olie ook de wanden bedekt. Roerbak gember, vijfkruidenpoeder, paprika, selderij en maïs 2 minuten op hoog vuur. Haal alles uit de pan en houd het warm. Verhit de rest van de olie in de wok en draai de wok rond. Schroei het vlees in porties dicht en bruin maar niet gaar. Doe al het vlees in de wok, voeg de groenten toe en de oestersaus toe. Roerbak op hoog vuur tot alles goed heet is. Bestrooi met lente-ui en serveer direct. Lekker met witte rijst. 

Bron: www.lekkeroosters.nl

Laat een reactie achter