< Terug naar overzicht
Social-travelling

Social-travelling

Of het nu gaat om plezier, werk of persoonlijke ontwikkeling, we reizen tegenwoordig heel wat af. Vaak met de behoefte om op een unieke locatie te verblijven en een onvergetelijke tijd te beleven. Maar dat is niet het enige. Steeds meer reizigers zijn zich bewust van het belang van duurzaam toerisme en willen graag hun steentje bijdragen aan de lokale economie. Dit kan bijvoorbeeld door onderweg eens wat vaker te kiezen voor homestays. Hierbij overnacht je bij de mensen thuis, waardoor je van dichtbij meemaakt hoe het dagelijks leven er op de plaats van bestemming écht uitziet. Dit wordt ook wel social travelling genoemd.

Positieve impact

Door te kiezen voor een homestay kom je op bijzondere wijze in contact met de bewoners van een land. Een verblijf bij de mensen thuis heeft echter niet alleen voordelen voor jou. Ieder bedrag dat je betaalt, komt namelijk direct bij de familie waar je logeert terecht. Jouw komst zorgt op deze manier voor meer werkgelegenheid en draagt bij aan het verbeteren van de leefomgeving van de lokale bevolking. Een echte win win situatie dus!


Eerlijke kans

Op veel bestemmingen zijn de homestays onderdeel van een maatschappelijk project. Dit zorgt ervoor dat toeristen kunnen rouleren tussen de accommodaties. Hierdoor heeft iedere bewoner een eerlijke kans om op deze manier wat extra’s te verdienen. 

Bijzondere ervaring

Het voordeel van persoonlijke contact met de bevolking is dat je de vakantiebestemming anders beleefd dan de meeste mensen. De locals hebben vaak de beste ideeën over wat je niet mag missen in de omgeving en je krijgt echt een kijkje in het leven van de mensen daar. Doordat je te gast bent bij een lokale familie, kun je ’s avonds vaak genieten van traditionele gerechten. Allemaal ervaringen die je niet snel zult vergeten, daar kan geen hotel tegenop!


Ook bij Sawadee zien we de voordelen van homestays. In diverse reizen hebben we dan ook overnachtingen bij de mensen thuis opgenomen. Zo ben je op Maleisisch Borneo te gast bij de Iban en verblijf je in hun longhouses. In Peru slaap je bij lokale families op het eiland Amantani en in Vietnam maak je het dagelijks leven van dichtbij mee tijdens een homestay in de Mekong Delta.

Laat een reactie achter

 

Haal het Midden-Oosten en Noord-Afrika in huis
Samen met Sawadee!

Reizen door het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voelt als reizen door de tijd. Ook deze week hebben wij weer leuke tips en reisverhalen voor jou geselecteerd.

Speel daarnaast deze week mee met de Midden-Oosten en Noord-Afrika quiz. Door alle vragen goed en zo snel mogelijk te beantwoorden maak jij kans op een reisspelletjespakket. Leuk voor nu thuis, maar ook straks op reis.