< Terug naar overzicht
Wandelen door Peru

Wandelen door Peru

Wandelen door Peru, het voormalige rijk van de Inca’s, staat bij vele wandelliefhebbers hoog op het wensenlijstje. Dwars door de diepe kloof Colca Canyon, over de Inca-paden of langs mooie bergmeertjes, kuddes alpaca’s en indrukwekkende rotsen. Stuk voor stuk tochten die je hoe dan ook nooit meer vergeet!

Colca Canyon

De Colca Canyon is een diepe kloof (3200 meter) in het zuiden van Peru. Dit is een perfecte plek om te klimmen en om grote roofvogels te spotten. Wel is het belangrijk dat je een ervaren klimmer bent; de Colca Canyon is gevuld met smalle paden die zich een weg naar beneden kronkelen, vlak langs een steile helling. Kijk je over de rand dan zie je ruim 1200 meter lager de Rio Colca stromen; prachtig om te zien, maar zeker niet bestemd voor knikkende knietjes!

Inca Trail

Wanneer je besluit de Inca Trail te bewandelen, kies je voor een wandelpad richting de Machu Picchu; een van de weinige Incasteden die nooit vernietigd is. Eenmaal in deze bijzondere stad kijk je je ogen uit, overal zie je sporen van de Inca’s terug. Voordat je hier bent moet je echter wel een 45 kilometer lange route afleggen. Hier ben je tussen de 3 en 5 dagen mee bezig. Hoge bergtoppen en tropische bossen, je komt het allemaal tegen tijdens deze intensieve wandeltocht.

Lares Trail

Ook de Lares Trail is niet niks; deze 4- à 5-daagse wandeltocht is een alternatief voor de Inca Trail. In vergelijking met de Inca Trail is de Lares Trail een stuk minder zwaar. Ideaal dus wanneer je conditie nog niet optimaal is, maar je wel de Andes en haar locals beter wilt leren kennen. De Lares Trail staat tenslotte niet voor niets bekend als een van de mooiste Andestrektochten van Peru!

Laat een reactie achter

 

Webinar
Reis, veilig met Sawadee

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een Webinar: Reis, veilig met Sawadee

Wat kun je verwachten van de Webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen