< Terug naar overzicht
Wat doe jij deze zomer?

Wat doe jij deze zomer?

Al plannen voor deze zomer? Wil je een keer wat anders? Hier een paar verrassende aanraders! Denk aan het bergachtige Montenegro, de tempels van Cambodja, heldere watervallen op IJsland of bruisend San Francisco.

Het land van de zwarte bergen: Montenegro 

Tegenover Italië, aan de Adriatische Zee en onder andere grenzend aan Kroatië en Servië ligt Montenegro. Dit zonovergoten land is nog ietwat onontdekt, maar heeft vakantiegangers veel te bieden. Denk aan bruisende steden die je langs de kust vindt, aan de vele mooie wandelroutes en aan het wonderschone Skadarmeer waar heerlijk over kan kajakken! Montenegro is dé plek voor natuurliefhebbers; de donkere wouden, mooie rivierdalen en kalme meren hebben niet voor niets een plek op Werelderfgoedlijst gekregen. 


Tempels en paleizen in Cambodja 

De titel verraadt het al: het Zuidoost-Aziatische land Cambodja staat met name bekend om de vele indrukwekkende tempels en paleizen. Heb je ooit gehoord van het Angkor Wat? Dit wereldberoemde tempelcomplex bevindt zich evengoed in Cambodja. Maar niet alleen de tempels en paleizen zullen indruk op je maken; in Cambodja vind je ook vele mooie stranden, nationale parken en sfeervolle vissersdorpjes. Hoewel het land een sombere geschiedenis kent, is de bevolking vriendelijk en gastvrij; hier voel je je meer dan welkom!


IJsland; watervallen, gletsjers en vulkanen 

Ben je stiekem helemaal niet zo’n fan van hoge temperaturen? Dan is een trip richting het steeds populairder wordende IJsland wellicht een goed idee! Ook in de zomermaanden blijft het hier namelijk tussen de 10 en 14 graden. Er is genoeg te doen! Spot walvissen, wandel over de gletsjers en ontdek het mysterieuze en alsmaar veranderende landschap. Na een lange, actieve dag rust je heerlijk uit in de adembenemende Blue Lagoon; een gebied dat is ontstaan uit geothermisch verwarmd zeewater. Puur genieten! 


Een roadtrip door de Verenigde Staten 

De Verenigde Staten is hét land van de roadtrips. In de zomermaanden reizen veel toeristen daarom ook af naar San Francisco, Los Angeles en het bruisende Las Vegas. Stuk voor stuk unieke steden waarvandaan je jouw roadtrip kunt beginnen! Van indrukwekkende woestijnen en berglandschappen tot hoge tafelbergen en diepe canyons; de Verenigde Staten is niet voor niets ‘het land van de extremen’. Enjoy!


Laat een reactie achter