< Terug naar overzicht
Wat neem je mee op avontuur?

Wat neem je mee op avontuur?

Heb je onlangs een avontuurlijke rondreis geboekt? Bijvoorbeeld naar het Afrikaanse Kenia, het koude Canada of de prachtige Galápagoseilanden? Waar je ook naartoe gaat, je wilt er eenmaal op locatie niet achter komen dat je iets héél belangrijks vergeten bent! Zo mogen een verrekijker, stevige wandelschoenen en een (video)camera absoluut niet ontbreken. Om het je makkelijk te maken vind je hier een overzicht van ‘niet te vergeten spullen’.  

De juiste kleding 

Hoe logisch het ook klinkt, het meenemen van de juiste (en voldoende!) kleding is niet altijd vanzelfsprekend. Vertrekken mensen naar – bijvoorbeeld – Midden-Amerika, dan denken ze vaak dat een stapel korte broeken en luchtige shirtjes al volstaat. Vergis je hier niet in! Oók in deze warme landen koelt het ’s avonds vaak nog flink af. Verdiep je daarom altijd goed in de weersverwachting en neem ook zeker een dunne trui en een comfortabele, lange broek mee.  


Extreme kou? Bereid je goed voor! 

Ga je naar Antarctica, Groenland of bijvoorbeeld Spitsbergen, dan kan je die korte broeken sowieso thuislaten. Het is hier koud, erg koud! Wat betreft je kleding moet je dan met extra veel dingen rekening houden; slechts een warme trui is niet altijd genoeg. Bereid je daarom goed voor en hanteer de theorie van het drie lagen systeem; functionele onderkleding (denk aan een shirt of lange onderbroek van merinowol), een isolerende tussenlaag van fleece- of donsmateriaal en een functionele buitenste kledinglaag die je beschermt tegen neerslag en wind. Noord- en/of Zuidpool, kom maar op!


Handige bagagetips 

Naast (video)camera’s, wandelschoenen, verrekijkers en de juiste kleding, zijn er natuurlijk nog talloze handige ‘hebbedingetjes’ die tijdens een avontuurlijke rondreis van toegevoegde waarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een praktische solar oplader waarmee je je telefoon kan opladen zónder gebruik te maken van een stopcontact. Ideaal voor wanneer je een paar dagen in de jungle van Cambodja vertoeft! En wat denk je van een handig multifunctioneel zakmes, reisbestek, zaklampen, een notitieboekje en een woordenboek? Voor de échte avonturiers mag uiteraard ook het waterzuiveringsfilter niet ontbreken. Heel veel plezier!

Laat een reactie achter

 

Waar kan ik naar toe?
Gele, veilige reisbestemmingen

Wil jij graag een reis maken naar een veilige regio en verzekerd zijn van flexibele boekings-en annuleringsvoorwaarden

Bekijk onze reizen naar bestemmingen die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MinBuZa) zijn aangemerkt als geel gebied. Daarmee zijn ze dus veilig bereisbaar.