< Terug naar overzicht
Lekker Russisch... of toch niet?

Lekker Russisch... of toch niet?

Pavlovataart klinkt heel Russisch maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Dit dessert zou gemaakt zijn in Australië, ter ere van de Russische balletdanseres Anna Pavlova, toen zij op tournee was in het land in de jaren 20. De taart is uitermate populair in Australië en Nieuw-Zeeland maar begint nu over de hele wereld terrein te winnen. Het is dan ook heerlijk! De taart is gebaseerd op luchtige merengue, vaak met vers fruit en slagroom. Lekker!

INGREDIËNTEN 10 PERSONEN

 • 6 eieren middelgroot (alleen de eiwitten worden gebruikt) 
 • 250 g suiker 
 • 1 thl vanille essence 
 • 1 thl azijn 
 • 1 etl maizena 
 • 200ml slagroom +1 thl suiker 
 • vers fruit o.a kiwi's of rode bessen

Voorbereiding 

Verwarm de oven voor op 150 graden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije mixerkom. Knip een 60 centimeter ronde uit het bakpapier en leg het op de bakplaat klaar.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten stijf in 5 tot 8 minuten zodat er pieken ontstaan, na ongeveer 5 minuten voeg je de suiker beetje bij beetje toe. De suiker helemaal laten oplossen in de eiwitten. Voeg daarna de vanille essence en de azijn toe, de maizena als laatste toevoegen en klop nog even tot de eiwitten glanzend zijn en alles opgelost is. Stort de eiwit massa op het bakpapier en zet het in de voorverwarmde oven. Zet de oven nu op 140 graden en laat het mengsel 2 uur in de oven bakken. Let op: De oven mag niet geopend worden! 

Zet de oven uit en laat de taart helemaal afkoelen in de oven. Daarna de taart uit de oven halen en plaats het op een gebakschaal. Klop vervolgens de slagroom stijf met de suiker en bedek de top van de taart met de slagroom. Leg als laatste het fruit op de taart. 

Tip : zorg dat het fruit niet nat is als je het opbrengt, de pavlova verliest anders de krokante korst, de binnenkant van de pavlova hoort zacht te zijn.

Bron: www.smulweb.nl


Laat een reactie achter

Reacties

 • Hert

  21-08-2017

  Smakelijke taart! https://www.lekkeremaaltijd.nl/