Vragen over de drukte op Schiphol? Klik hier voor meer info

< Terug naar overzicht
De 4 mooiste regio’s in Frankrijk voor een fietsvakantie

De 4 mooiste regio’s in Frankrijk voor een fietsvakantie

Geniet jij ook altijd zo van de mooie landschappen waar de renners van de Tour de France doorheen rijden? Dan is een fietsvakantie in Frankrijk echt iets voor jou! Het land van de wijn, kaas, croissants en baguettes is uitermate geschikt om op de fiets te ontdekken. In dit blog zetten we 4 Franse regio's op een rij die je zeker moet overwegen voor je volgende fietsvakantie.

1. Haut-Jura

Haut-Jura Frankrijk

De Haut-Jura bevindt zich op de grens van Frankrijk en Zwitserland en vormt een overgangsgebied tussen het heuvelland van Noord-Frankrijk en de hoge Alpen. Tijdens een fietsreis door dit mooie gebied zal je dan ook best wat klimmen. Je inspanningen worden echter beloond met prachtige uitzichten op imposante bergen, weides vol koeien met bellen en pittoreske dorpjes. Ook zul je tijdens een fietsvakantie in de Haut-Jura verschillende meren tegenkomen, waarin je een frisse duik kunt nemen of over uit kunt kijken onder het genot van een lekkere picknick.

2. Vercors & Drôme

Drôme Frankrijk

Vercors en Drôme zijn redelijk onbekende, maar erg authentieke streken. Ook hier zul je af en toe flink moeten kimmen, maar de spectaculaire vergezichten maken het de moeite helemaal waard. Onze fietsreis door Vercors en Drôme bestaat uit relatief zware, maar wel korte etappes. Kort maar krachtig dus! Bijkomen van je inspanningen doe je natuurlijk met een heerlijk glaasje Clairette de Die, de lokale bubbeltjeswijn. Na een fietsvakantie door Vercors en Drôme zul je versteld staan dat zoveel Nederlanders dit mooie gebied links laten liggen. 

3. Lot, Quercy & de Dordogne 

Quercy Frankrijk

Middeleeuwse stadjes, bosrijke heuvellandschappen, imponerende rivierkloven, mooie kastelen en prachtige wijngaarden; een fietsreis door deze regio is echt een feestje. Nergens anders ervaar je het Franse platteland op een mooiere manier. Tijdens een fietsreis door Lot, Quercy en de Dordogne passeer je vele mooie plekken. Zoals bijvoorbeeld Sain-Céré, dat door het netwerk van kanalen ook wel Klein-Venetië wordt genoemd. Ook de pittoreske stadjes Cordes-sur-Ciel en Rocamadour zijn echte aanraders. Een heerlijke regio om op de fiets te ontdekken! 

4. De Provence 

Provence Frankrijk

Tijdens een fietsvakantie door de prachtige Provence verken je wijngaarden, olijfboomgaarden, kastelen en typische Franse dorpjes. Zo kun je tijdens een fietsreis door dit gebied een bezoek brengen aan Pernes les Fontaines, waar meer dan 40 oude fonteinen te vinden zijn. Een ander hoogtepunt van deze regio is de Abdij van Sénanque, die wordt omringd door felgekleurde lavendelvelden. Tijdens een fietsreis door de Provence zijn ook vaak bergen aan de horizon te zien, waardoor je altijd verzekerd bent van een prachtig uitzicht. Al met al is de Provence misschien wel de meest sfeervolle streek van Frankrijk, zeker voor een fietsvakantie!

Benieuwd naar onze fietsreizen in Frankrijk? Klik hier om ons aanbod te bekijken.