< Terug naar overzicht
De perfecte combi: Bolivia en Chili

De perfecte combi: Bolivia en Chili

Altijd al eens naar Zuid-Amerika willen reizen? Dat is geen gek idee. Je vindt hier immers een perfecte mix tussen cultuur, natuur en geschiedenis. Maar welke van de prachtige landen op dit continent gaat het worden? Tip: bezoek het sfeervolle Bolivia en Chili in één reis

Bolivia 

Met een centrale ligging grenst Bolivia aan Peru, Brazilië, Paraguay, Argentinië en Chili. Deze democratische republiek verdient haar geld door de visserij en land-, bos- en mijnbouw. Wat betreft de bevolking vind je hier een mix van Indianen, Mestiezen, Europeanen en Afrikanen. Voor als je het nog niet wist: een ‘Mesties’ is iemand met een Europese vader en een Indiaanse moeder, of omgekeerd.  

Activiteiten in Bolivia 

Eenmaal in Bolivia is de Salar de Uyuni een absolute must-see. Deze hagelwitte vlakte van 12.000 vierkante kilometer groot, is de grootste zoutvlakte ter wereld. Een uiterst bijzondere witte woestijn, waar het overdag vaak boven de 30 graden is. Ook de Inca-ruïnes van El Fuerte zijn een bezoek waard. In het hart van El Fuerte vind je een enorme bewerkte steen van 220 bij 65 meter met daaromheen restanten van huizen en gebouwen. Uiteraard is ook de bijzondere Che Guevara Route een aanrader; deze toeristische route volgt het spoor waar de Argentijnse revolutionair Che Guevara zijn laatste dagen heeft doorgebracht.  


Chili 

Je hebt vást al wel eens van Santiago gehoord. Dit is de populaire hoofdstad van Chili; een land grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinië en ingeklemd door de Grote Oceaan en de Andes. Ongeveer de helft van de inwoners stamt van de Europeanen af. Daarnaast is een groot deel Mesties en nog een klein percentage is Indiaan. De officiële taal in Chili is Spaans.  

Van alles te doen

Ook in het mooie Chili vind je veel bijzondere plekken. Neem bijvoorbeeld de Valle de la Luna: deze Maanvallei ligt in San Pedro en is één van de meest bezochte plekken van het land. De prachtige zand- en rotsformaties steken met hun bijzondere kleuren mooi af tegen de blauwe lucht. Volgens veel toeristen waan je je hier echt op een andere planeet. Natuurlijk mag je ook de hoofdstad van het land, Santiago, niet overslaan. Hier vind je in het centrum diverse koloniale gebouwen. Je kunt er ook voor kiezen om de berg San Cristobal te beklimmen; vanaf de top heb je een fenomenaal uitzicht over de stad!


Laat een reactie achter

 

Webinar
Weer veilig op reis

Op woensdag 15 juli organiseert Sawadee van 19:30 tot 20:30 een webinar: Weer veilig op reis! 

Wat kun je verwachten van de webinar?

  • Informatie rondom het weer veilig op reis gaan 
  • Wat verandert er, wat blijft zoals je gewend bent? 
  • Vraag en antwoord-sessie, om al jouw vragen te stellen